Aktualizacje
- Najnowsza wersja
- 9.0.16
- Minecraft
- 1.21.4 - 26.3
- Platformy
- Spigot, Paper, Folia, Purpur
- Minimalna wersja Java
- 21+
Aktualizacje
Aktualizacja istniejącej instalacji
Aktualizuj przez pełny restart.
Powiadomienia o aktualizacjach
Powrót do poprzedniej wersji
Jeśli aktualizacja się nie powiedzie, zatrzymaj serwer i przywróć poprzedni JAR wraz z odpowiadającą mu kopią danych. W razie potrzeby przywróć dotknięte światy. Uruchom serwer i sprawdź poprzednią konfigurację przed ponownym wpuszczeniem graczy.
Aktualizacja istniejącej instalacji
- Przeczytaj opis wydania i sprawdź wymagania nowego JAR-a dotyczące Minecraft oraz Javy.
- Całkowicie zatrzymaj serwer. Zrób kopię obecnego JAR-a, całego folderu
plugins/GUIAdminToolsPremium/i odpowiednich światów.
- Zastąp stary JAR nową dystrybucją. W
plugins/pozostaw jedną kopię tego pluginu.
- Zachowaj ustawienia i dane graczy. Ta wersja zawiera migrację konfiguracji/wiadomości i dodawanie brakujących FastFlags;
Commands.ymlma osobną migrację. Nie zmieniaj ręcznieCfgVersionani nie usuwaj folderu danych w celu aktualizacji.
- Uruchom serwer i przejrzyj komunikaty migracji oraz błędy. Porównaj nowe opcje z istniejącymi ustawieniami.
- Sprawdź
/at, uprawnienia, aliasy, ochronę regionów, zapisany spawn, zestaw i używane integracje.
Aktualizuj przez pełny restart.
/servermanager reloadcommands odświeża tylko statusy komend, a /servermanager reload confirm przeładowuje cały serwer zamiast instalować nową wersję pluginu. Folia nie obsługuje takiego przeładowania serwera.Powiadomienia o aktualizacjach
UPDATE_INFO_ON_JOIN: true włącza powiadomienia przy wejściu dla administratorów z admintools.servermanager.checkupdate lub rozpoznawanym szerszym węzłem. Informacje o aktualizacji udostępnia również Server Manager. W tej edycji sprawdzana jest wersja zasobu pluginu na SpigotMC. Mechanizm sprawdza i powiadamia; nie pobiera ani nie podmienia JAR-a automatycznie.Powrót do poprzedniej wersji
Jeśli aktualizacja się nie powiedzie, zatrzymaj serwer i przywróć poprzedni JAR wraz z odpowiadającą mu kopią danych. W razie potrzeby przywróć dotknięte światy. Uruchom serwer i sprawdź poprzednią konfigurację przed ponownym wpuszczeniem graczy.
